Uhapšena jedna osoba u Gračanici zbog posjedovanja droge
(Izvor: Fena/Oduzeta droga)

Uhapšena jedna osoba u Gračanici zbog posjedovanja droge

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona iz Sektora kriminalističke policije i Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnju sa policijskim službenicima PU Gračanica, uhapsili su S.M., rođenog 1994. godine iz Gračanice. 

Policijski službenici postupali su po naredbama Općinskog suda Gračanica, a izvršen je pretres kuće, pomoćnog objekta i motornog vozila koje koristi S.M. 

- Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto oko 50 grama bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Speed', oko 15 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Cannabis sativa' i dvije digitalne vage za precizno mjerenje. Licu S.M. je oduzeta sloboda i isti je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - navode u Upravi policije MUP-a TK. 

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja oduzetih materija S.M. će biti uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

federalna.ba/Fena

MUP TK