Uhapšena dvojica Indijaca zbog krađe ljudske lobanje

Uhapšena dvojica Indijaca zbog krađe ljudske lobanje

Indijska policija uhapsila je dvojicu muškaraca u Uttar Pradeshu koji su, navodno, odsjekli i odnijeli glavu leša sa zapaljene lomače za kremiranje kako bi se bavili crnom magijom, saopšteno je danas iz policije. Incident se dogodio u utorak, 26. jula, u jednom selu kada je porodica vršila posljednji obred za Kubera Gangvara koji je preminuo prirodnom smrću u 61. godini.

Jedan mještanin je kasno te večeri obavijestio porodicu da su trojica muškaraca odnijela glavu sa lomače za kremiranje. Gangvarov sin Vishal žalio se policiji koja je krenula u potragu za osumnjičenima i odnesenom glavom.

Policija navodi da je jedan okultista rekao trojici osumnjičenih muškaraca da ukradu lobanju radi vršenja rituala crne magije kako bi ih učinio bogatim, javio je "Sputnjik".

"Optuženi su identifikovani kao Upendra, Surendra Kumar i Manoj - svi u tridesetim godinama. Iako su Upendra i Manoj uhapšeni, Surendra je i dalje na slobodi. Oni su kažnjeni zbog neovlaštenog ulaska, krađe i povrede vjerskih osjećanja", izjavio je dodatni nadzornik policije Sanjiv Kumar Baipai za novinsku agenciju IANS.

federalna.ba/Srna

Indija Krađa lobanja