Uhapšen peruanski fudbaler zbog tuče sa španskom policijom
(Izvor: Screenshot)

Uhapšen peruanski fudbaler zbog tuče sa španskom policijom

Španska policija uhapsila je peruanskog fudbalera u tuči koja se dogodila ispred hotela reprezentacije u Madridu, saopštili su danas lokalna policija i peruanske vlasti.

Španska policija navela je da su se neredi dogodili u ponedeljak uveče ispred hotela u Madridu u kome je smještena reprezentacija Perua. Kada je ekipa stigla ispred hotela dočekalo ju je oko 300 peruanskih navijača, od kojih su neki imali baklje. "Navijači su pokušali da dođu do fudbalera, a policija je intervenisala i postavila se između navijača i igrača kako bi izbjegla stampedo. Onda je jedan igrač udario policajca u oko. On je uhapšen i odveden u policijsku stanicu", rekao je portparol policije za France press, ne navodeći ime fudbalera.

Ministarstvo spoljnih poslova Perua saopštilo je da se radi o golmanu Pedru Galleseu. "Pedro Gallese je napustio policijsku stanicu u kojoj se saslušan, nije optužen i vratio se u hotel i reprezentaciju", navelo je Ministarstvo.

Peruanske vlasti tražiće razjašnjenje od nadležnih organa.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se kako se fudbaleri i policija udaraju i guraju, a da su posebno aktivni u tome Pedro Gallese, José Carvallo i Yoshimar Yotún.

Peru će večeras igrati protiv Maroka prijateljsku utakmicu.

federalna.ba/Beta

Španija policija igrači Peru
Španija Pedro Sanchez prijevremeni parlamentarni izbori
0 29.05.2023 12:40
Kanada policija stari slučaj silovanje ubistvo
0 24.05.2023 10:42
Carlo Ancelotti Španija rasizam
0 23.05.2023 14:51
hapšenja Španija Vinicius Jr rasizam
0 23.05.2023 10:34