Uhapšen Haxhi Shala; Ispituje ga Euleks
(Izvor: Fena/Arhiv)

Uhapšen Haxhi Shala; Ispituje ga Euleks

Pripadnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i nekadašnji zastupnik u skupštini prištinskih institucija Haxhi Shala uhapšen je u ponedjeljak po nalogu Specijalnog suda u Haagu.

Haxhi Shala je uhapšen po nalogu Specijalnog suda i prebačen u Kosovo Polje, gdje ga ispituje Euleks, prenose mediji u Prištini.

"Kancelarija specijaliziranog tužitelja provodi tekuće operacije na Kosovu i trenutno nema daljih komentara", rekao je glasnogovornik Christopher Bennett.

U međuvremenu, u Specijaliziranim vijećima Kosova u Hagu na suđenju u slučaju "Thaci i drugi" danas se nastavlja svjedočenje Sandre Mitchell, bivše službenice OESS-a.

Mitchell je 38. svjedok u ovom slučaju, a svjedočenje je počela prošle sedmice, govoreći o organizacijskoj strukturi OVK.

Mitchell je tada navela da je struktura OVK bila horizontalna, od područja do područja.

Ona je također rekla da je s Hashimom Thacijem razgovarala u više navrata poslije povlačenja srpskih snaga s Kosova u junu 1999. i da mu je skrenula pažnju da osobe u uniformama OVK napadaju, zlostavljaju i ubijaju Srbe i Rome, prenosi Kosovo online.

federalna.ba/Fena

 

 

Kosovo hapšenje
Fikret Kajević hapšenje
0 29.02.2024 15:58
UNICEF Kosovo izvještaj djeca na ulici
0 28.02.2024 12:43
Kosovo dinar State Department Priština
0 28.02.2024 10:12
Njemačka hapšenje pripadnik RAF-a
0 27.02.2024 12:35