Ubistvo policajaca

Adis Šehović i Davor Vujinović, dugogodišnji policajci, ubijeni su u oktobru 2018. godine, radeći svoj posao. Tada su u  sarajevskom naselju Ali-pašino Polje kradljivci vozila otvorili vatru na policijsko vozilo. Bio je to  nastavak ranije uočenog agresivnog ponašanja kriminalnih grupa na policiju. Predstavnici policijskih institucija, godinu ranije, upozoravali si izvršnu vlast na sve opasnije djelovanje automobilske mafije u oba entiteta. Ubijeni policajci nisu imali opremu za branjenje. Za tri godine, istraga nije napredovala. Nisu pronađene ubice, oružje, ali ni automobil iz kojeg su ubijeni policajci.

I dalje je zvanična informacija od koje se nije odstupilo da su Adis i Davor patrolirajući Ali-pašinim Poljem, u Geteovoj ulici, zatekli i iznenadili kradljivce dok su pokušavali ukrasti parkirani golf. Oni su odmah su zapucali iz vozila, ubivši Šehovića na mjestu, dok je Vujinović podlegao nekoliko sati kasnije u bolnici. 

U ovom dokumentarnom filmu uz pomoć nauke i operativaca, otkrivamo nove detalje ovog slučaja koji su nepoznati javnosti.

Autorica filma je Arijana Saračević-Helać, reditelj Himzo Mihaljević, snimatelj Igor Ciković, montaža Jasmin Nalo.

federalna.ba

adis šehović davor vujinović ubistvo policajaca
Aleksandar Macan ubistvo policajaca Sarajevo
0 24.12.2021 09:22
policija MUP KS ubistvo policajaca Vlada KS
0 08.11.2021 18:56
Alipašino Polje adis šehović davor vujinović
0 08.11.2021 14:19
Dokumentarni četvrtak adis šehović davor vujinović ubistvo policajaca arijana saračević helać
0 01.11.2021 14:52