U znak proslave prvog dana proljeća, 21. marta, zenička 'čimburijada'
(Izvor: Arhiva)

U znak proslave prvog dana proljeća, 21. marta, zenička 'čimburijada'

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, u Zenici će se ponovo održati tradicionalna Čimburijada.

Program ovogodišnjeg doručka na otvorenom "Čimbura", uime organizatora događaja, predstavili su predsjednik Udruženja Forum građana Zenice Faruk Kadrić i član Predsjedništva Udruženja Mirsad Mujkić.

U razgovoru s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem predsjednik Udruženja Faruk Kadrić je izrazio zadovoljstvo što su stekli uvjeti da se ova višestoljetna zenička manifestacija ponovo održi i naglasio da će to biti prilika da se obilježi i 30 godina rada Udruženja Forum građana Zenice.    

- S radošću sam primio vijest da će se organizirati Čimburijada ove godine. To je manifestacija koja je već postala prepoznatljivi brend grada Zenice. Osim toga, riječ je o događaju koji okuplja veliki broj posjetilaca iz susjednih i drugih gradova. S obzirom da će i Udruženje Forum građana Zenice koje je organizator Čimburijade ove godine proslaviti 30 godina rada, Grad Zenica će podržati Udruženje i organizaciju manifestacije sa 10.000 KM - kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

I ove godine Čimburijada će biti održana 21. marta, na Kamberovića polju, u znak proslave prvog dana proljeća, saopćili su organizatori. 

federalna.ba/Fena

Čimburijada Zenica
UNZE Zaustavimo femicid u Bosni i Hercegovini femicid performans Zenica
0 06.12.2023 18:57
Smotra predškolskog i školskog dramskog stvaralaštva Zenica
0 01.12.2023 19:03
Nezir Pivić Dan državnosti Bosne i Hercegovine Zenica
0 25.11.2023 22:07
ZDK Zenica korupcija antikorupcija borba protiv korupcije
0 21.11.2023 19:38