U Zavidovićima 16 porodica useljeno u nove stanove
(Izvor: Arhiva)

U Zavidovićima 16 porodica useljeno u nove stanove

Kroz implementaciju Regionalnog stambenog programa kojeg realizira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica danas je u Zavidovićima izvršena primopredaja ključeva za 16 porodica koje dolaze iz socijalno osjetljivih kategorija.

Useljenju korisnika i uručenju ključeva prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović.

- Danas smo posebno sretni, na Dan državnosti naše domovine simbolično trajno zbrinjavamo 16 porodica u potrebi. Vjerujem da će se budući korisnici rado sjećati svakog narednog 25. novembra - kazao je Edin Ramić, ministar u Vladi FBiH.

Zahvalio je i gradskoj upravi na predanom radu i dobroj saradnji. 

- Pored Zavidovića, do sada je na području Federacije BiH u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađeno je 1017 stambenih jedinica, od čega 704 individualna objekta i 313 stambenih jedinica. Trenutno su aktivna tri podprojekata BiH2, BiH5 i BiH6. Podprojekti BiH 2 i BiH 5 podrazumijevaju izgradnju individualnih stambenih objekata, a BiH 6 izgradnju stambenih jedinica po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja. U toku je izvođenje radova na izgradnji 198 stambenih jedinica i to 37 individualnih stambenih objekata i 162 stambene jedinice, koji se realiziraju na području Grada Čapljine, te općina Ključ, Bosanska Krupa, Kalesija, Kladanj, Odžak, Orašje i Vogošća - kazao je ministar Ramić. 

Zgrada je napravljena sredstvima Razvojne banke Vijeća Europe.

- Kontribucija Grada Zavidovići podrazumijeva dodjelu zemljišta (parcele) za izgradnju višestambenog objekta kao i izdavanje urbanističke saglasnosti, građevinske dozvole, te troškove tehničkog prijema, izdavanje upotrebne dozvole i druge potrebne dokumentacije, te osiguranje sredstava za kompletnu infrastrukturu (priključak na niskonaponsku mrežu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Hvala Ministarstvu i donatorima, a posebno radost dijelimo s porodicama koje od danas imaju mjesto kojeg mogu zvati domom - kazao je gradonačelnik Mujanović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

federalna.ba/Fena

Zavidovići stanovi socijalno osjetljive kategorije
Zavidovići komunalno poduzeće smeće
0 25.03.2024 18:11
stanovi na kojima postoji stanarsko pravo stanovi stanarsko pravo
0 25.03.2024 17:08
Doma naroda Parlamenta FBiH sjednica stanovi izvještaji pomilovanje
0 25.03.2024 08:06
subvencija subvencioniranje subvencije stanovi Nihad Uk
0 11.01.2024 17:19
subvencija subvencioniranje subvencije stanovi
0 10.01.2024 18:02