U veljači u londonskom teatru premijera rock opere o životu Tonyja Blaira

U veljači u londonskom teatru premijera rock opere o životu Tonyja Blaira

U londonskome kazalište Turbine Theatre u veljači će se prikazati rock opera posvećena životu Tonyja Blaira, 'prvoga britanskoga pop premijera', stoji u najavi teatra.

"Tony!”, 45-minutna predstava Harryja Hilla i Stevea Browna, koja će se na daskama londonskog teatra prikazivati od 4. do 6. veljače, govori o karijeri bivšega šefa britanske vlade (1997. - 2007.), koji je u studentskim danima bio član rock grupe "Ugly Rumours".

"Priča je to o dugokosom, miroljubivom hippyju i potencijalnoj pop zvijezdi koja je u samo dva desetljeća postala ratnohuškački multimilijunaš", rezimira kazalište u svojoj prezentaciji.

Iz Turbine Theatrea kažu da je predstava "urnebesna tragedija u kojoj se isprepleću političke spletke, religija, moć i romantika".

Među likovima se u predstavi pojavljuju i Blairova supruga supruga Cherie, princeza Diana, njegov bivši glasnogovornik i 'spin doktor' Alistair Campbell, ali i George W. Bush, Sadam Hussein i Osama bin Laden.

Popularnost Blaira reformista, koji je postao britanski premijer sa samo 43 godine, postupno je opadala nakon britanske vojne intervencije u Iraku u sklopu koalicije s Amerikancima. Sa 67 godina taj političar danas vodi vlastitu zakladu, koja djeluje pod nazivom Institut za globalne promjene Tonyja Blaira.

federalna.ba/Hina

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Bjørn Arild Gram Norveška
0 26.09.2023 18:25
Sevlid Hurtić Sarajevo Energy and Climate Week
0 26.09.2023 17:45
Admir Čavalić Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
0 26.09.2023 17:40