U Tuzli obilježen Dan vozača i automehaničara

Profesionalni vozači sa područja Tuzlanskog kantona su, svečanim defileom autobusa, kamiona, vozila hitne i vatrogasne pomoći, obilježili Dan vozača i automehaničara.
 
Iako su im i ranije godine bile teške za rad, ovu godinu posebno neće pamtiti po dobrom jer je, zbog pandemije koronavirusa, obim posla znatno smanjen. Razloga za slavlje, kako kažu, nema, ali je bitno obilježiti ovaj dan kako bi se nastavila tradicija, ali i kako bi se skrenula pažnja na značaj njihovog rada.
 
Povodom 15. januara Dana vozača i automehaničara čestitku je, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i vlastito ime, uputio premijer Denijal Tulumović.
 
"Čovjek je najvažniji faktor u sigurnosti saobraćaja pa je današnji dan prilika da se podsjetimo važnosti i značaja profesija koje su u sjeni, poput vozača i automehaničara. Profesionalnim vozačima autobusa, kamiona, saniteta, kao i automehaničarima od čije sposobnosti brzog zapažanja, tačne procjene situacije i pravovremene reakcije zavisi bezbjedno stizanje na odredište i ispravnost vozila želim sretan praznik", kazao je Tulumović.
 
federalna.ba/Azra Delmanović
TK vozači automehaničari