U Srebrenici održana manifestacija “Konferencija beba 2022”

U Srebrenici održana manifestacija “Konferencija beba 2022”

Prigodnim programom u Srebrenici danas je održana po deseti put manifestacija “Konferencija beba 2022”. Incijator manifestacije je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske,  a organizator je Odjeljenje za društvene djelatnosti i javni servis Općine Srebrenica uz pomoć Dječijeg vrtića „Poletarac“ Srebrenica.

Roditelji sa svojim mališanima prošetali su gradom, a prisutne maskote su privlačile pažnju najmlađih Srebrenčana.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić je kazao da je danas iz Srebrenice poslana najljepša slika najmlađih Srebrenčana.

- Zbog pandemije ova manifestacija se nije održavala prošlih godina i zbog toga smo nagradili sve bebe koje su rođene 2020., 2021. i 2022. godine, a učesnika je više od 120  djece koja su danas prisutna. U Srebrenici ima beba, i nadam se da će ih godinama biti više - kazao je Grujičić.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Srebrenica Adem Mehmedović kaže da je cilj manifestacije da se čuje dječiji osmijeh i da se pruži podrška porodici i natalitetu.

- Imenovano je tročlano predsjedništvo, i izabrana je najmlađa i najstarija beba kao i beba sa navjiše braće i sestara. Najmlađa beba je Anisa Halilović, najstarija beba je Vukašin Milovanović i beba sa najviše braće i sestara je Rifet Hrustanović. Imali smo takmičenje u puzanju i trčanju. Puno je djece učestovalo i sva djeca su dobila prigodan poklon. Nadam se da ćemo naredne godine više djece imati - rekao je Mehmedović.

Zabavni program za prisutne pripremili su predškolarci iz vrtića „Poletarac“. Sponzorima manifestacije „Konferencija beba 2022“ uručene su zahvalnice, a svim prisutnim beba prigodni pokloni.

federalna.ba/Fena

 

Srebrenica Konferencija beba 2022
identifikacija Srebrenica
0 05.06.2023 14:59
Connecticut Srebrenica Dan sjećanja na genocid
0 17.05.2023 08:38
Srebrenica godišnjica zločina
0 08.05.2023 13:33