U Sarajevu uskoro izložba "Budućnost mladih-škola bez nasilja"
(Izvor: Srednja škola primijenjenih umjetnosti Sarajevo)

U Sarajevu uskoro izložba "Budućnost mladih-škola bez nasilja"

U galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo, 08.12.2023. s početkom u 11 sati,  biće otvorena izložba "Budućnost mladih-škola bez nasilja"

Izložba se provodi u saradnji sa Institutom za populaciju i razvoj, a kroz projekt “Inicijativa mladića: Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa III”. Projekt je podržan je od strane CARE Njemačke, Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Oak Fondacije iz Švicarske.

Također, izložba se održava u toku međunarodne kampanje “16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“  i na ovaj način želimo naglasiti da nasilje prema djevojkama i ženama još uvijek predstavlja jedan od najtežih i najrasprostranjenijih oblika neravnopravnosti polova i diskriminacije na osnovu spola u našoj zemlji-navodi se u saopćenju Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.  

"Nadamo se da će ova izložba potaknuti dublje razgovore o važnosti suzbijanja nasilja u školama i promicanju pozitivnog okruženja uopšte"-istakla je mr. Elma Alić Šobot, direktorica  Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

federalna.ba

izložba
Fasade i interijeri gradova svijeta Sarajevo izložba
0 15.02.2024 21:16
projekat "Ratne ljubavi" BKC Sarajevo izložba
0 14.02.2024 13:01
izložba Grupa Zvono
0 09.02.2024 12:42
Muzej Grada Zenica Adnadin Jašarević stripovi izložba
0 09.02.2024 09:13