U ruskom raketnom napadu na Dnjepropetrovsk osam poginulih, 21 osoba ranjena
(Izvor: DSNS)

U ruskom raketnom napadu na Dnjepropetrovsk osam poginulih, 21 osoba ranjena

U velikom ruskom raketnom napadu na centralnu regiju Dnjepropetrovska poginulo je najmanje osam ljudi, ranjena je 21 osoba i oštećeni su infrastrukturni objekti, javili su lokalni zvaničnici u petak ujutro.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saopćio je da je u napadu oštećeno više spratova stambene zgrade i željezničke stanice u glavnom gradu regije, Dnjepru, dok je pozvao na dodatnu protivzračnu odbranu.

- Rusija se mora smatrati odgovornom za svoj teror i svaki projektil, svaki Shaheed mora biti oboren. Svijet to može garantovati, a naši partneri imaju potrebne kapacitete - kazao je Zelenski.

Državna ukrajinska željeznička kompanija Ukrželjeznica saopćila je da je ruski napad namjerno ciljao njenu infrastrukturu u regiji, ranjavajući njene radnike. Kompanija je zatvorila svoju stanicu u Dnjepru i preusmjerila vozove koji su trebali proći kroz grad.

Ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko kazao je da je najmanje osam osoba poginulo u napadu, dvoje u Dnjepru i šest u okrugu Sinelnjkivski u regiji, gdje je oštećeno više od deset kuća, prenosi Reuters.

federalna.ba/Fena

Ukrajina Rusija napad
Rusija Svijet
0 17.05.2024 19:41
Svijet Ukrajina Rusija
0 17.05.2024 19:39
Vladimir Putin Ukrajina zauzimanje Harkov
0 17.05.2024 13:33