U Prijedoru hapšenje zbog falsifikovanja PCR testova

U Prijedoru hapšenje zbog falsifikovanja PCR testova

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor juče su, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija da se na području Novog Grada vrši falsifikovanje i preprodaja mikrobioloških nalaza u vezi sa PCR testiranjem na SARS-CoV-2, a koje izdaje Institut za javno zdravstvo RS-a, izvršili su kriminalističku obradu lica M.Ć. iz Prijedora, vlasnika fotografske radnje u Novom Gradu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Falsifikovanje isprave".

“Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni M.Ć., od oktobra 2020. godine do januara 2021. godine, u fotografskoj radnji u Novom Gradu, neovlašteno izradio, odnosno falsifikovao najmanje 200 mikrobioloških nalaza u vezi s testiranjem na SARS-CoV-2, i prodao za 50 KM po jednom nalazu”, navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Prijedor.

Uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Novom Gradu, izvršen je pretres prostorija fotografske radnje, tom prilikom je pronađen i oduzet računar sa pohranjenim obrascima za izradu i falsifikovanje nalaza, kao i krivotvoreni pečat JZU Instituta za javno zdravstvo RS-a.

“U toku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj protiv lica M. Ć., za krivično djelo ‘Falsifikovanje isprave'”, navodi se u saopćenju.

federalna.ba/AA

PCR test Prijedor
Kina covid-19 PCR test
0 28.08.2023 10:24
stradala djeca Prijedor Udruženje Komisija bijelih traka
0 18.08.2023 10:24
Agencija Pozitiv Prijedor Sabina Mujikć oluja Žepa
0 06.08.2023 22:58
Aleksandar Vučić Milorad Dodik Prijedor oluja
0 05.08.2023 20:06