U pretresu u Tuzli pronađeno oko 12 kg droge i vatreno oružje, uhapšena jedna osoba
(Izvor: Arhiv)

U pretresu u Tuzli pronađeno oko 12 kg droge i vatreno oružje, uhapšena jedna osoba

Na dvije lokacije u gradu Tuzla, policijski službenici Uprave policije MUP TK - Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, u utorak su  poduzimajući operativno taktičke radnje na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, prevoznih sredstava i vikendice vlasništvo Z.S., rođen 1970.godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa, pronađena je veća količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i to oko devet kg bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu Amfetamin i oko tri kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na Cannabis sativa, kao i vatreno oružje - pištolj Brevete sa pripadajućim okvirom i šest metaka kalibra 7,65 mm, tri puške od kojih je na jednoj montirana optika i 160 metaka različitog kalibra.

Nakon kriminalističke obrade, Z.S. će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Navedene aktivnosti su nastavak kontinuiranog operativnog rada policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, a sve u cilju unapređenja opšteg stanja sigurnosti, saopćeno je iz MUP-a TK.

federalna.ba/Fena

MUP TK