U pretresima na području TK pronađeno oružje, municija i droga
(Izvor: MUP TK)

U pretresima na području TK pronađeno oružje, municija i droga

U pretresu na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je oružje, municija, droga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pretresi su izvršeni u Tuzli, Srebreniku, Lukavcu i Živinicama.

Pronađena je puška "tompson", okvir automatske puške za municiju i 22 komada municije kalibra 7,62 milimetra, šest komada municije kalibra devet milimetara, 45 komada municije za pušku M-48, 45 komada municije LR, šest komada municije kalibra 45, pet komada municije 38 specijal, deset komada municije 22 magnum, tri zelene kutije sa većim brojem komada municije, startni pištolj "Ekol major" kalibar 9 milimetara i 20 komada municije za startni pištolj, jedan gasni pištolj /nekompletan, bez cijevi/ i pištolj "zoraki" sa pripadajućim okvirom bez municije.

U pretresima je pronađena digitalna vaga, više pakovanja droge i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije privremeno su izuzeti radi preduzimanja daljih radnji dokazivanja, kao i potrebnih vještačenja.

Pretresi su izvršeni prema naredbama opštinskih sudova, a po prethodno sačinjenim operativnim planovima sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

federalna.ba/Srna

Tuzlanski kanton