U ponedjeljak 30. januara početak nastave u drugom polugodištu u BPK Goražde
(Izvor: Fena/Elma Geca)

U ponedjeljak 30. januara početak nastave u drugom polugodištu u BPK Goražde

Nastava u drugom polugodištu u svim osnovnim i srednjim školama na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde počet će u ponedjeljak, 30. januara – potvrdila je ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić-Herić.   

Napomenula je da će se nastava u prvoj sedmici odvijati po online modelu, a u susret drugom polugodištu održani su i sastanci sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola.

- Školskim kalendarom je predviđeno da se prva sedmica u drugom polugodištu odvija online i obezbjeđeni su svi uslovi za nesmetano odvijanje nastave. Okončana je i konkursna procedura za prijem nastavnog kadra što je jedan od problema sa kojim se suočavamo obzirom na nedostatak određenog kadra. Međutim, nastava će biti stručno zastupljena uz pomoć onog koji već imamo – kazala je Alikadić-Herić.  

Tokom zimskog raspusta Pedagoški zavod organizirao je niz edukacija za nastavnike i stručne saradnike u obrazovanju s ciljem dodatnog osposobljavanja prosvjetnih radnika. 

Nastava u drugom polugodištu na području BPK Goražde trajat će do 9. juna, kada je predviđen kraj školske godine.

- U ovoj školskoj godini na području BPK Goražde nastavu pohađa ukupno 2.688 učenika od čega 2.078 osnovaca i 610 srednjoškolaca. Svim učenicima i nastavnicima želimo uspješan nastavak školske godine sa što boljim rezultatima – navela je resorna ministrica BPK Goražde.

federalna.ba/Fena

BPK Goražde
Goražde BPK Goražde SDP BiH SDP Skupština BPK Goražde Skupština BPK
0 03.03.2024 18:41
Goražde BPK Goražde Dan civine zaštite Federacije BiH Međunarodni dan civilne zaštite
0 01.03.2024 14:15
Mreža SDP Goražde BPK BPK Goražde Skupština BPK
0 27.02.2024 22:03