U pokušaju bježanja od policijskih službenika, spriječeno krijumčarenje 11 migranata
(Izvor: Ilustracija)

U pokušaju bježanja od policijskih službenika, spriječeno krijumčarenje 11 migranata

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 1. marta 2024. godine, spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla, a prema izjavama osoba radi se o osam državljana Sirije, dva Palestine i jednog državljanina Egipta. Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice na području Višegrada kad se osoba, državljanin BiH, koja je upravljala vozilom oglušila na naredbe policijskih službenika Granične policije BiH i nastavila sa kretanjem u pravcu Rogatice i Sarajeva.

Nakon potjere, vozilo je zaustavljeno na području mjesta Blažuj, Sarajevo, gdje su dvije osobe, državljani BiH, koje su upravljale vozilom i prevozili migrante lišene slobode. U potjeri i zaustavljanju vozila, pomoć Graničnoj policiji BiH pružili su policijski službenici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo koji su uspjeli zaustaviti vozilo. Pod nadzorom Tužiteljstva BiH obavlja se dokumentiranje počinjenih kaznenih djela i kriminalistička obrada osumnjičenih osoba.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz Granične policije BiH.

federalna.ba

Granična policija Bosne i Hercegovine hapšenje krijumčarenje migranata
hapšenje krijumčarenje migranata
0 05.04.2024 13:18
FUP BiH hapšenje Interpol
0 05.04.2024 10:01
Tuzla hapšenje Bijeljina
0 04.04.2024 20:02