U Mostaru izložba Maje Rubinić "Fragmenti šarenog svijeta"
(Izvor: Klub knjige "Ivo Andrić", Mostar)

U Mostaru izložba Maje Rubinić "Fragmenti šarenog svijeta"

Večeras,  20. 5. u 19.00 h, u Centru za kulturu Mostar bit će predstavljena  izložba Maje Rubinić "Fragmenti šarenog svijeta".
 
Izložba je tematski vezana za projekt "Povezani kroz umjetnost- drugi dio". Osmišljen je pri klubu knjige "Ivo Andrić" a  namijenjen ženama u umjetnosti , književnosti, javnom životu.
 
"Zašto? Pa da se ne varamo, žene ni danas nemaju poziciju u društvu kakvu bi trebale imati, nisu cijenjene koliko zaslužuju, čak što više, stalna su meta raznoraznih podcjenjivanja, omalovažavanja, zlostavljanja.
 
Jesu li umjetnost i kultura jedan od načina progovaranja o toj važnoj temi i problemu? Mi smatramo da jesu, zato ovo i radimo"- navode iz mostarskog kluba knjige "Ivo Andrić". 
 
Tako će mostarska slikarica Maja Rubinić biti prva u nizu odličnih umjetnica, književnica, javnih djelatnica, koje će se predstaviti svojim radom i djelovanjem putem ovog projekta.
 
Posluživši se dijelom predgovora Miljenka Jergovića koji je pisao za katalog, organizator je njenu izložbu nazvao "Fragmenti šarenog svijeta".
 
"Izložbu i kompletan projekat su podržali People in Need Bosnia and Herzegovina, te su ga uvrstili u vlastiti  projekt Mostar-Prostori koji pokreću,  finansiran od Vlade Ujedinjenog Kraljevsta i British Embassy Sarajevo. Stoga se svima zahvaljujemo. Posebno hvala Miljenku Jergoviću na podršci i pomoći našem Klubu, koju rado pruža kad god je potrebno, kao i sada u vidu predgovora za katalog izložbe, i sjajnom Manliju Napoliju na izradi izvanrednih vizuala za katalog i plakat- naveli su iz Kluba knjige "Ivo Andrić" u Mostaru.
 
Izložba Maje Rubinić "Fragmenti šarenog svijeta" mostarskoj publici biće dostupna do 6. 6. 2024. 
 
federalna.ba
 
izložba