U Meeting Pointu otvoren program 'Suočavanje s prošlošću'
(Izvor: Fena)

U Meeting Pointu otvoren program 'Suočavanje s prošlošću'

U sarajevskom kinu Meeting Point večeras je otvoren program "Suočavanje s prošlošću“ u okviru kojeg je prikazan film "Rendgenski snimak jedne porodice“.

- Sa posebnim programom želimo da predstavimo kompleksnost tema suočavanje s prošlošću i tako prikazujemo filmove iz raznih krajeva svijeta od Irana do Gvatamale pa sve do Albanije – rekla je Feni menadžerica programa "Suočavanje s prošlošću“ Maša Marković.

Publika u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji sve filmove može pratiti na stranici ondemand.kinomeetingpoint.ba. Radi se o najznačajnijim svjetskim dokumentarnim ostvarenjima koji se bave prošlošću i njenom interpretacijom.

Navedeni program, koji će trajati do 25. novembra, organizira Sarajevo Film Festival u saradnji sa Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe.

Također, večeras je u Meeting Pointu upriličena panel diskusija "Šta naša sjećanja govore o našoj prošlosti“.

- Ovakvim diskusijama nastojimo da damo priliku glasovima koje obično ne čujemo kada pričamo o prošlosti. Sve diskusije i razgovori sa autorima filmova publika može pratiti putem facebook stranice Sarajevo Film Festivala - dodala je Marković.

federalna.ba/Fena

kultura BiH Meeting Point Suočavanje s prošlošću
Mirko Šarović SDS izborno zakonodavstvo BiH
0 17.01.2022 19:05
Christian Schmidt Samantha Power BiH politička kriza USAID
0 17.01.2022 19:01
papa Franjo Željko Komšić Vatikan BiH
0 16.01.2022 12:44
pandemija koronavirus Covid19 virus Sarajevo Kanton Sarajevo BiH vakcinacija cjepivo cijepljenje
0 15.01.2022 17:37