U medulinskoj marini izgorjele 22 brodice, šteta ogromna

Kako prenosi HRT, u velikom požaru koji je rano jutros buknuo u marini u Medulinu izgorjela su 22 plovila. Požar je nešto prije 7 sati stavljen pod kontrolu, a u njemu niko nije stradao, izvijestili su u srijedu ujutro iz pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i istarske policije.

Prema zasad dostupnim informacijama, policija je prijavu o tom događaju u medulinskoj marini primila u 3.55 sati.

- Ono najvažnije je da zasad nema dojava da je netko u događaju povrijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira a čim sigurnosni uvjeti policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će uviđaju, izjavila je za glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

U gašenju požara u marini u Medulinu sudjelovali su pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe sa četiri vozila, a njima su se u gašenju požara priključili i pripadnici medulinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD).

- Neka elektroinstalacija, pretpostavljam, odnekud je počelo. Teško je ugasiti tu plastiku, s mora treba doći plovilo koje gasi, rekao je Samir Grahović.

Ravnateljstvo Civilne zaštite RH na facebooku je objavilo da se "prema zaprimljenim informacijama, dim s požarišta širi u smjeru mora te nema opasnosti od požara za okolne objekte".

Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Prema neslužbenim informacijama štete prouzročene ovim požarom kreću se u stotinama hiljada eura.

federalna.ba/HRT

 

požar brodice Medulin Hrvatska