videoprilog Željke Mihaljević (Federacija danas)

U Livnu održan peti po redu turnir u uličnoj košarci

S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti u Livnu je održan peti po redu turnir u uličnoj košarci. Organizatori ovog događaja sve ove godine su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski košarkaški klub Livno, a isto toliko godina tu manifestaciju i popratne sadržaje podržava Misija OESS-a u BiH. Ove godine manifestaciju je značajno pomogao i Grad Livno.

Livnjacima koji su, unatoč prohladnom vremenu, popunili terase kafića na trgu dan su sadržajno, sportski i duhovno obogatile košarkašice iz Drvara i Livna. Zajedno s ostalim sudionicima promovirale su uvažavanje različitosti, kulturu mira, sport i humanost.

„Peti turnir, nadam se tek početak, da ćemo ovo nastaviti svake godine, da ćemo se sportski obrazovati, uživati u sportu kao do sada“, kazao je Slavko Krišto, trener ŽKK Livno

Luka Batinica trener je KK Drvar: „Četvrtu godinu dovodim djecu ovdje na ovaj turnir i jako nam znači ovo, međuljudski odnosi između Livna i Drvara, što se ovdje djeca okupljaju i bave sportom“.

„Ovo nam je super prilika i da upoznamo nove igračice i da igramo na nekom drugom terenu izvan Drvara tako da ovo je super prilika, nadamo se ponovnom dolasku“, poručila je Jana Đukelić, košarkašica iz Drvara.

Košarkašice su igrale a vrijedne ženske ruke napravile i 'prodavale' kolačiće dobre volje u korist dvije obitelji, u Livnu i Drvaru.

Kako je istaknula Antea Miloloža, članica Koalicije Uvažavanje Livno, iz toga grada još jednom ide poruka mira, zajedništva i suradnje.

„Da se nas malih pita, tolerancija je tu dobro izgrađena, ali nas političari malo usmjere u krivom smjeru, one koji su labilni“, upozorava Slavica Gotovac, predsjednica Udruge Bistrica Livno.

„Šteta bi bilo da se ovo prekine, treba biti tradicija. Jer, evo, pomažući našim sugrađanima, činimo jako dobro djelo“, smatra Martina Mihaljević, predsjednica Marijanske vinkovske mladeži Livno.

Mualima Šejla Mujić-Kevrić, članica je Udruženja žena MIZ Livno: „Zaista sam sretna, presretna kad vidim ovako sve kategorije, od najmanjih do najstarijih na jednom mjestu, svi udruženi sa jednim ciljem da pomognemo ove dvije porodice“.

„Mi smo oduševljeni što smo mogli i ove godine pomoći na ovaj način na koji mi možemo, skromno je, ali od nas od srca“, kazala je Silva Matić, predsjednica Udruge roditelja djece sa smetnjama u razvoju PUŽ Livno.

Bilo je to nezaboravno druženje, a Livnjaci pokazali da imaju i duše i srca jer je za manje od dva sata prikupljeno 1.150 maraka.

federalna.ba

košarka Livno
Livno Srednja strukovna škola Livno nova kuhinjska oprema
0 28.11.2022 21:24
Razija Mujanović Amer Čolan košarka reprezentacija
0 27.11.2022 19:49
ženska košarkaška reprezentacija BiH Belgija košarka
0 27.11.2022 18:35
Razija Mujanović Amer Čolan ženska košarkaška reprezentacija BiH košarka
0 27.11.2022 14:00
Dan državnosti BiH Livno Dan državnosti Bosne i Hercegovine
0 25.11.2022 16:48
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine košarka
0 24.11.2022 20:58