U Konjicu svečano otvoren obnovljeni Gradski stadion
(Izvor: Ilustracija/NKonjic)

U Konjicu svečano otvoren obnovljeni Gradski stadion

U sklopu aktivnosti kojima Grad Konjic ove godine obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine, u nedjelju je priređena svečanost otvaranja obnovljenog Gradskog stadiona, gdje svoje aktivnosti provode sve selekcije prvoligaša Fudbalskog kluba Igman Konjic.

- Grad u kojem sam rođen, u kojem živim, grad je industrije, sporta, kulture i umjetnosti, ali prije svega grad dobrih ljudi, koji njeguju istinske vrijednosti. Igman je ljubav koja nas spaja, koju njegujemo, čuvamo i želimo da zajednički unaprijeđujemo svim srcem. Sretan sam i ponosan danas, što možemo reći da su stvoreni uvjeti za njegov boljitak, za napredak i što ćemo biti oni koji će pisati njegovu povijest kroz naredne godine. Sretno gradu, Konjičanima i naravno Igmanu - poručio je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

- Čestitam gradonačelniku i predsjedniku Kluba na provedenim aktivnostima koje su rezultirale boljim uvjetima za nogometaše i sve građane koji Gradski stadion koriste za rekreaciju. Ministarstvo je i do sada prepoznavalo aktivan rad lokalnih zajednica i s obzirom na to da Konjic zaista provodi značajne i kvalitetne aktivnosti, nastavit ćemo podržavati ovakve programe i projekte, kako bi rezultati bili još bolji i još veći - kazao je Adnan Velagić, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

- Prezadovoljni smo, jer smo zajedno uspjeli stvoriti evropske uvjete za igru. Kako kažu: "Sloga kuću gradi", i iskreno se nadam da ćemo imati još ovakvih svečanosti, da ćemo stvoriti uvjete za noćne utakmice i da ćemo već narednog ljeta proslaviti početak naše treće sezone u premijer ligi – nadodao je predsjednik Kluba Đahid Muratbegović.

- Ničeg ovog što je urađeno ne bi bilo da nije naklonosti Grada, gradonačelnika i predsjednika Kluba. Zahvaljujem im se na tome, jer Igman je moj život i želim mu sve najbolje. Želim da se u ovim uvjetima, koje morate cijeniti, jer ih malo koji klub danas ima na ovakvoj razini, stvore 3-4 prava igrača – rekao je Faruk Hadžimešić, dugogodišnji trener i legenda konjičkog nogometa.  

Sjećajući se svih nogometaša i sportskih radnika koji su dali doprinos razvoju Fudbalskog kluba Igman, podsjetio je na kojoj se razini u Konjicu desetljećima igrao nogomet, s obzirom a to da je Konjic svojevremeno imao dva nogometaša u reprezentaciji bivše Jugoslavije.

- Želim da iskažem zadovoljstvo zbog rezultata koje smo kao tim postigli radom i nastojanjima da stvorimo uvjete za natjecanje Fudbalskog kluba Igman u prvoj ligi, stvarajući time kvalitetne uvjete  za angažman većeg broja djece u procesu treniranja. Vrijednost u tom smislu je neprocjenjiva, jer danas imamo preko 300 djece i mladih, i skoro 40 aktivnih ljudi uključenih u rad ovog sportskog kolektiva, koji nas sve zajedno čine ponosnim – istaknuo je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, zahvaljujući se igračima, navijačima i svim građanima na podršci, kojima je tom prilikom čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

federalna.ba/Fena

Konjic stadion Dan državnosti BiH