U Konjicu otvoreno državno prvenstvo u kickboxu

U Konjicu se danas održava drugi dio Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u kickboxu, koje je otvorio gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić. U takmičenju koje se održava u Sportskoj dvorani Konjic učestvuje 200 takmičara iz 43 kluba koji okupljaju bh. kickboxere.

“Danas je drugi dio prvenstva BiH u Konjicu u disciplini low-kick za juniore i seniore. Imamo priliku da vidimo dosta borbi u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, što je idealna provjera za reprezentativce BiH za predstojeća svjetska i evropska prvenstva, kao i kupove. Kick Boxing Akademija Ilidža ima sedam takmičara, trenutno četiri finalista i obezbjeđenu jednu bronzanu medalju. Do kraja dana ćemo vidjeti kakva će biti sitacija sa drugim takmičarima i nadam se da ćemo nastaviti kontinuitet dobrih rezultata koje smo imali u proteklom periodu”, kazao je za portal Federalne televizije Nermin Bašović koji je na prvenstvo stigao sa KBA Ilidža.

Osim takmičenja, ovaj događaj ima za cilj popularizaciju kickboxinga u BiH i bit će dodatni poticaj sadašnjim i budućim šampionima u tom sportu.

federalna.ba

Konjic kickbox državno prvenstvo