U huliganskom incidentu povrijeđena četiri predstavnika Radnika iz Bijeljine
(Izvor: Ilustracija/FK Radnik)

U huliganskom incidentu povrijeđena četiri predstavnika Radnika iz Bijeljine

O incidentu koji se dogodio u srijedu u Mostaru za vrijeme odigravanja utakmice finala doigravanja futsal prvenstva BiH Mostar SG – Radnik oglasio se i klub iz Bijeljine.

Kako je navedeno na Radnikovoj Facebook stranici, do napada na ljude iz Bijeljine došlo je pred kraj utakmice kada je grupa huligana ušla u sportsku dvoranu te od predstavnika njihova kluba, uz prijetnje teleskopskim palicama, zatražila da skinu majice KMF “Radnik MD Shop“ na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi.

„Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe 'Red Army', upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te ih počeo udarati palicama. Nekoliko policajaca i domaći gledatelji pokušali su obraniti predstavnike kluba, koji su poslije par minuta uspjeli sići na parket sportske dvorane“, naveli su iz Radnika.

U napadu su četvorica predstavnika Radnika povrijeđena. 

„Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale?“, poručili su iz Radnika.

„Nadamo se da će uprava Futsal kluba 'Mostar-SG', osim što nam je na zvaničnoj Fesjbuk stranici čestitala pobjedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače i zaposlene smatramo iskrenim prijateljima“, navodi se u objavi.

federalna.ba/Fena

futsal incident Mostar
mladi zapošljavanje Mostar Sajam zapošljavanja
0 24.05.2024 13:48
Mostar Međunarodni festival komedije Snežana Bogičević Emir Fejzić
0 23.05.2024 08:19
Vranica tijela pripadnika Armije RBiH Mostar
0 22.05.2024 13:52
Mostar Neum prosjačenje džeparenje
0 20.05.2024 19:22