U dvije operativne akcije, pronađena droga, oružje i krivotvorene isprave

Dana, 25.09.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su proveli dvije operativne akcije.

U operativnoj akciji „Željeznica“ na području Kantona Sarajevo, a postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, slobode su lišili lice  M.Z. (1962.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. KZ FBiH, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZ FBiH i „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. KZ FBiH.

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ i opojnu drogu „Amfetamin“, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za omeanje signala, te falsfikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U drugoj operativnoj akciji na području Konjicu, izvršen je pretres lica, kojom prilikom je slobode lišeno lice A.O. (1995.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ FBiH „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga„.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i bijela praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“.

Lice je lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u prostorijama PU Konjic. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela, saopćeno je iz FUP-a BiH.

federalna.ba

 

FUP hapšenja droga
Izrael hapšenja Palestinci žene i djeca
0 11.12.2023 09:46
Iran droga
0 10.12.2023 14:17
Crna Gora droga zapljena
0 07.12.2023 08:33
Goražde hapšenja droga
0 06.12.2023 11:51