U DKPT potpisan Sporazum o naučnoj, istraživačkoj i stručnoj saradnji

U DKPT potpisan Sporazum o naučnoj, istraživačkoj i stručnoj saradnji

Sporazum o naučnoj, istraživačkoj i stručnoj saradnji potpisan je danas u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH između Direkcije, Visoke škole CEPS iz Kiseljaka, Alerrt Center - Texas State University, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog Kantona.

Sporazumom je definisana oblast kao i modaliteti saradnje kojom će se uspostaviti partnerski odnosi između strana u stručnoj, edukativnoj, izdavačkoj i naučno-istraživačkoj oblasti.

Potpisnici su dogovorili saradnju kroz organizaciju praktičnih obuka, razmjenu stručnog osoblja u primjerenim situacijama, zajedničko organizovanje naučno-istraživačkih aktivnosti, kao i organizovanje konferencija, simpozija, seminara i radionica.

Također, dogovorena je međusobna razmjena stručnih i naučnih informacija kroz razmjenu časopisa, elektronskih časopisa, publikacija, udžbeničke literature i drugih stručnih materijala.

Za ciljeve ove saradnje definisano je prepoznavanje posebnih fenomena i rizika koji mogu dovesti do pucnjave na javnom mjestu, istraživanje prethodnih događaja i predviđanje mogućih područja rizika, te prilagođavanje ALERRT lokalnim proceduralnim, pravosudnim i pravnim ograničenjima, saopćeno je iz DKPTBiH.

federalna.ba/Fena

DKPTBiH policija sporazum
policija turizam Srbija patroliranje
0 21.07.2024 18:25
Kenija žene policija
0 15.07.2024 15:25
Vlada HNK policija vozila
0 09.07.2024 12:59
MUP KS MUP Kantona Sarajevo Sarajevo policija policija KS
0 29.06.2024 11:30
sporazum Šengen vizni režim
0 19.06.2024 13:17