U Distriku nije zvanični praznik, ali je Dan državnosti BiH, ipak, obilježen

Dan državnosti BiH u Distriktu Brčko nije zvanični praznik, ali je tradicionalno i ove godine obilježen polaganjem cvijeća na spomenike šehidima i poginulim borcima Armije RBiH i HVO-a u centru grada te Svečanom akademijom u Domu kulture. Iza organizacije stoje boračka, braniteljska i ostala srodna udruženja kao i nacionalna kulturna društva Bošnjaka i Hrvata - Preporod i Napredak, uz podršku predstavnika vlasti iz reda ova dva konstitutivna naroda.

“BiH je povijesna država u kojoj su uvijek živjeli u suživotu različiti narodi, različite konfesije. Isto tako je ona kroz povijest plijenila pažnju mnogih vanjskih sila, ali je uvijek našla način i mogućnost da opstane. Danas ovdje obilježavamo Dan državnosti BiH, naše domovine, u kojoj želimo graditi suživot svih naroda”, kazao je dogradonačelnik Brčkog Anto Domić (HDZ BiH).

Član Organizacionog odbora obilježavanja Safet Imamović poručio je kako su otvoreni za saradnju sa svim onima koji ovu državu osjećaju svojom i da su svi vrlo dobrodošli da zajedno učestvuju u organizaciji narednih značajnih datuma.

federalna.ba

Dan državnosti BiH Dan državnosti Bosne i Hercegovine Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko