U Brčkom otvorena izložba 'Zajednička umjetnost Balkana - tradicija i suvremenost'

U Brčkom otvorena izložba 'Zajednička umjetnost Balkana - tradicija i suvremenost'

U galeriji Gradske vijećnice danas je otvorena izložba "Zajednička umjetnost Balkana – tradicija i suvremenost", koja je organizirana u suradnji Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Veleposlanstva Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini.

Radi se o izložbi fotografija i grafike s IV. međunarodnog festivala mladih "Rijeka tolerancije“ u sklopu projekta „13 stoljeća Bugarske”, a gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić otvorio je izložbu zajedno s veleposlanikom Republike Bugarske u BiH Valerijem Ivanovim Yotovim i predstavnicom Projekta Miglenom Gigovom, navodi se u priopćenju Vlade Brčko distrikta.

"Današnja izložba je potvrda dobre suradnje koju su vlasti Distrikta ostvarile s Veleposlanstvom Republike Bugarske, prvenstveno na kulturnom polju, a imamo namjeru da vrlo skoro razmijenimo iskustva u oblasti gospodarstva i tako proširimo suradnju kroz zajedničke gospodarske projekte", kazao je tom prigodom gradonačelnik Kadrić.

Veleposlanik Yotov zahvalio je gradonačelniku na prvoj uspješno realiziranoj suradnji, iskazavši nadu za proširenje te suradnje u budućnosti.

"Razgovarao sam sa gradonačelnikom o važnosti naše regionalne suradnje i nadam se da će uskoro biti realizirana suradnja između Distrikta, grada Sofije i Agencije za mala i srednja poduzeća Bugarske", istaknuo je bugarski veleposlanik.

Miglena Gigova, predstavnica projekta, iskazala je svoje zadovoljstvo što se spomenuta izložba po prvi put izlaže upravo u Brčkom, gradu koji je izniman primjer tolerancije u BiH i regiji.

"Ova izložba ima 30 slika koje imaju grafike u čijoj izradi su sudjelovali studenti iz Bukurešta, Grčke, Bugarske i Srbije, a nadamo se da će u idućoj sudjelovati i mladež iz Bosne i Hercegovine", izjavila je Gigova.

Izložba će za sve zainteresirane posjetitelje biti otvorena do 14. prosinca 2022. godine.

federalna.ba/Fena

Brčko izložba