U Beogradu skup podrške tužiteljkama: Poziv na sveobuhvatni narodni bunt protiv režima

U Beogradu skup podrške tužiteljkama: Poziv na sveobuhvatni narodni bunt protiv režima

Na advokatskom i svenarodnom protestu "Ne damo naše Laure" u znak podrške dvjema srbijanskim tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović, koje su smijenjene jer su istraživale slučajeve korupcije u Elektroprivredi Srbije, građani su pozvani na "sveobuhvatni bunt".

Zbog nerješenih problema, korupcije, laži i ubistava, istaknuto je da je sada momenat da reakcija naroda bude brza, oštra i kratka, zbog čega su organizatori pozvali građane da od sljedećeg ponedjeljka do petka, od 10 do 10.30 sati obustave svoj rad kako bi Srbija stala.

Uz podsjećanje da je Laura Koveši, po kojoj je protest i dobio ime, prva tužiteljka u Rumuniji koja je postala simbol borbe protiv korupcije i iza koje su stale sve institucije i narod i koja je hapsila kriminalce, organizatori su pozvali sudije i prosvjetne radnike da obustave rad, zatražili da građaveniske mašine stanu i da mediji ugase svoj program, a da žene iz fabrika, koje zbog bezobzirnosti poslodavaca moraju da nose pelene na svom radnom mjestu, izađu napolje.

Istaknuto je da je Srbiji potrebna solidarnost i empatija da bi društvo u Srbiji reklo da je dosta bezvlašća, ugnjetavanja i podjela, jer "dijele nas na nacije, profesije, klubove i okviru porodice nas dijele".

Navedeno je da su tu podjelu izmislili marketinški magovi kako bi vlast izbjegla svoju najveću noćnu moru - rekaciju i zajedništvo naroda na zlo.

Istaknuto je da srbijanska vlast odvlači pažnju javnosti lažnim naučnicima i diplomama, glamurom starleta i poslanika, primitivizmom i nemoralom.

Zato su građani pozvani da makar na nedjelju dana prestanu da komentarišu takve pojave na društvenim mrežama i u međusobnim razgovorima jer tako "hrane zvjer".

"Ne dijelite ih na mrežama i u razgovorima, pa makar nam on zaigrao trbušni ples, ovoga puta nag. Ignorišite", rekla je advokatica Sara El Sarag aludirajući na česta i dugotrajna javna obraćanja srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Zaključeno je da društvo u Srbiji ne može da ide nazad, a da se ispred njega nalazi "zid strahovlade i šutanja" koji omogućava da korupcija cvjeta, da se na politiku i krupni kapital zakoni ne primjenjuju i da običan čovjek ne može da očekuje pravdu.

federalna.ba/AA

Beograd
reprezentacija BiH Teakwondo Beograd Evropsko prvenstvo
0 09.05.2024 09:51
Kina Beograd Xi Jinping
0 07.05.2024 12:35
OŠ Vladislav Ribnikar godišnjica obilježavanje Beograd
0 03.05.2024 09:42
Dejan Jović Uvod u Jugoslaviju Beograd
0 21.04.2024 23:02
Srbija opozicija Beograd izbori glasači
0 03.04.2024 13:49