U Beogradu danas trilateralni summit Mađarske, Srbije i Austrije
(Izvor: Arhiva)

U Beogradu danas trilateralni summit Mađarske, Srbije i Austrije

U Beogradu će se danas održati trilateralni summit Mađarske, Srbije i Austrije o ilegalnim migracijama na kojem će sudjelovati mađarski premijer Viktor Orban i austrijski kancelar Karl Nehammer te srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Kako je priopćeno iz Press službe predsjednika Srbije, sastanak Nehammera, Vućića i Orbana trebao bi početi u 14.15 sati, a nakon toga će biti održan sastanak izaslanstava Austrije, Srbije i Mađarske.

Prvi trilateralni summit Mađarske, Austrije i Srbije o ilegalnim migracijama održan je 3. listopada u Budimpešti, a tom prigodom srpski predsjednik Vučić kazao je da će Srbija do kraja godine u velikoj mjeri uskladiti viznu politiku s Europskom unijom.

Na samitu u Budimpešti pokrenuta je zajednička akcija tri zemlje u borbi s ilegalnim migracijama, kako bi se smanjio pritisak na granice te tri zemlje.

Mađarski premijer Orban istaknuo je da je rat u Ukrajini skrenuo pozornost s problema sve većeg broja migranata s kojim se suočavaju te zemlje pa je zbog toga potreban novi način suradnje.

Austrijski kancelar Nehammer kazao je, uoči današnjeg sastanka, da je cilj summita u Beogradu poduzimanje zajedničkih mjera za snažniju zaštitu granica.

Iz njegovog ureda je priopćeno da će na današnjem sastanku biti upućen snažan signal za dalje pooštravanje mjera za zaštitu granica tih europskih zemalja, prenosi Radiotelevizija Srbije.

federalna.ba/Fena

 

Beograd Viktor Orbán Aleksandar Vučić Karl Nehammer
Husein Mujanović Beograd sud
0 30.01.2023 19:41
Aleksandar Vučić Miloš Zeman
0 30.01.2023 13:34
Aleksandar Vučić Miloš Zeman
0 30.01.2023 12:29
Mreža Aleksandar Vučić
0 24.01.2023 22:53
Aleksandar Vučić Srbija Kosovo
0 23.01.2023 21:12