U akciji MUP-a RS uhapšeno 10 osoba širom BiH zbog prodaje droge
(Izvor: Ilustracija/MUP RS)

U akciji MUP-a RS uhapšeno 10 osoba širom BiH zbog prodaje droge

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovde operativnu akciju kodnog imena „Roleks“, a na osnovu razmjene operativnih informacija sa EUROPOL-om u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do poetka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašćeno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana.

Na osnovu naredbe Suda BiH, u toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo.

U toku dosadašnjih aktivnosti na širem podruju BiH slobode je lišeno deset lica nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada.

Akciju „Roleks“, sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Jedinice Žandarmerije  MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banja Luka, Trebinje i Foča, a akcija se sprovodi u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH i MUP-om Livanjskog Kantona.

Sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom  Tužilaštva BiH.

federalna.ba/MUP RS

hapšenja MUP RS droga