U akciji 'Blic' uhapšeno šest osoba na području Bužima i Otoke

U akciji 'Blic' uhapšeno šest osoba na području Bužima i Otoke

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su danas pretrese na devet lokacija, u okviru operativne akcije 'Blic' na području Bužima i Otoke, zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i udruživanje radi činjenja krivičnih djela, propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

- Lišeno je slobode šest osoba, koje su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih - navodi se.

Prilikom pretresa otkriveni su, i privremeno oduzeti, predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to sedam automatskih pušaka, jedna ručna bomba M 75, jedan detonatorski upaljač, četiri okvira za automatsku pušku, oko 170 komada metaka za automatsku pušku, jedna lovačka puška i više mobilnih telefona.

- Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Općinskog suda u Bosanskoj Krupi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona - saopćeno je iz SIPA-e.

federalna.ba/Fena

SIPA