Twitter: Greškom suspendovani nalozi ambasada Srbije
(Izvor: Pixabay)

Twitter: Greškom suspendovani nalozi ambasada Srbije

Kompanija Twitter saopštila je da su nalozi ambasada Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu na toj društvenoj mreži greškom suspendovani 18. avgusta.

"Koristeći tehnologiju i ljudske resurse, svake nedjelje uklanjamo milione naloga zbog kršenja naših smjernica o manipulacijama i spamovima na platformi. U ovom slučaju, greškom smo preduzeli mjere prinude na više naloga i oni su ponovo aktivirani", navodi se u odgovoru portparola kompanije Twitter na upit portala Radio slobodna Evropa.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je juče da su Twitter nalozi ovih ambasada Srbije suspendovani "bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži".

Iz Ministarstva nisu bili dostupni za hitan odgovor na pitanje da li su nalozi ambasada ponovo aktivirani.

Kompanija Twitter suspendovala je 18. avgusta i naloge na desetine aktuelnih i bivših poslanika i političara vladajuće Srpske napredne stranke u Srbiji, kao i jednog Vladinog zvaničnika.

Iz ove kompanije su za RSE kasnije naveli da je i u slučaju ovih suspendovanih naloga iz Srbije greškom preduzela mjere prinude.

federalna.ba/Beta

Twitter Srbija
Albin Kurti Kosovo Srbija BiH
0 01.12.2022 10:57
Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine Institut za nestale osobe BiH Srbija Crna Gora Bosna i Hercegovina
0 29.11.2022 17:55
Elon Musk Twitter Apple
0 28.11.2022 20:27