Tužilac: Akcija sprovedena uglavnom na imanjima koja pripadaju Radoičiću
(Izvor: kossev.info)

Tužilac: Akcija sprovedena uglavnom na imanjima koja pripadaju Radoičiću

Specijalni tužilac sa Kosova Naim Abazi rekao je da je današnja akcija kosovske policije sprovedena uglavnom na imanjima koja su već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića. "Ova akcija je sprovedena po nalogu suda, na zahtjev ovog tužilaštva, na pet različitih lokacija u opštinama sjevernog dijela Kosova. Uglavnom u imovini koja je već identifikovana kao vlasništvo osumnjičenog Milana Radoičića, a o rezultatima ili stvarima koje smo pronašli na ovim lokacijama, materijalnim dokazima i predmetima za koje smatramo da su oduzeti, obavijestićemo vas na vrijeme izjavom portparola ovog tužilaštva", rekao je Abazi.

On je dodao da dokumentuju imovinu za koju se sumnja da je na ime Radoičića i trećih lica na koja je tu imovinu prenio.

"O svemu što se tiče funkcionisanja i sprovođenja ove uredbe Kosovska policija detaljno vodi računa. Još uvijek smo u procesu identifikacije imovine za koju se sumnja da je bila na njegovo ime ili na ime trećih lica na koje je prenio ovu imovinu, ali ćemo vas o njihovim rezultatima preciznije obavijestiti u sljedećem obavještenju nakon što je operacija završena u cjelosti", rekao je Abazi.

Istovremeno Kosovska policija je potvrdila da je akcija sprovedena na četiri od pet lokacija na kojima se vrše racije.

Jedna od lokacija koja je pretresena je gradska bolnica u Sjevernoj Mitrovici, ali je direktor bolnice Zlatan Elek na konferenciji za novinare rekao da tokom pretresa koji je obavljen u aneksu bolnice u kojoj se nalazi perionica, ništa nije pronađeno.

Kosovska policija saopštila je da sprovodi provjere na pet različitih lokacija na sjeveru Kosova, u vezi sa napadom na Kosovsku policiju, u selu Banjska, u nedelju.

"Danas, 29. 9.2023, Kosovska policija sprovodi nalog nadležnog suda za provjere, na pet lokacija u tri opštine na sjeveru Kosova. Ove akcije se sprovode u vezi sa nedavnim događajima koji su se desili u selu Banjska", navodi se u saopštenju policije.

"Ovom prilikom Kosovska policija obavještava građane da ne treba da brinu. Ovi kontrole se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom", navedeno je u saopštenju.

federalna.ba/Beta

Kosovo pretresi Milan Radoičić