Turistička Zajednica KS priredila nezaboravan obilazak Sarajeva mališanima iz Vareša

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) na čelu sa predsjednikom Kenanom Magodom, a u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, u utorak je organizovala cjelodnevni izlet za štićenike Ustanove za prihvat i odgoj djece "Mala škola" iz Vareša.

"Dvadesetak dječaka i djevojčica školskog i predškolskog uzrasta dobilo je priliku da upozna prirodne ljepote i kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva uz stručno vođenje puno ljubavi i poklone sa logotipom Visit Sarajevo", saopšteno je iz Turističke zajednice KS.

Zahvaljuljući KJKP Park koji je obezbijedio ulaznice za Pionirsku dolinu i ZOO centar, mališani su imali priliku da uživaju u edukativnim i zanimljivim sadržajima.

"Vidjeli smo lava, medvjede, vukove, lame, jelene i mnoštvo drugih stanovnika ovog zoološkog vrta, a najmlađima je najveću radost pričinilo hranjenje razigranih lemura i vožnja vozićem", navode iz Turističke zajednice KS.

Posjeta je nastavljena vožnjom žičarom do olimpijske ljepotice, Trebevića, a gosti nisu krili da su zapanjeni spektakularnim pogledom na Sarajevo, ali i zanimljivostima o bob stazi i olimpijskom nasljeđu Sarajeva.

Posebno oduševljenje izazvala je posjeta Vijećnici koja je gostima obezbijedila ulaznice i priča o Sarajevu kao susretu kultura i spoju Istoka i Zapada. Posjetili su Baščaršiju i stare zanatske ulice, te četiri vjerska objekta koji pripadaju različitim monoteističkim religijama

"Obilazak Sarajeva ne bi bio potpun bez najukusnijih ćevapa kojima nas je počastila sarajevska ćevabdžinica Petica Ferhatović, a najljepše iznenađenje mališanima su priredili fudbalski reprezenativci Bosne i Hercegovine koji su ih ugostili na svom treningu i poklonili im potpisane dresove", dodaje se u saopštenju.

Turistička zajednica KS izrazila je zahvalnost svim učesnicima koji su pomogli da gostima iz Vareša boravak u Sarajevu učine ispunjenim radosnim sadržajima i nezaboravnim uspomenama.

federalna.ba/AA

Turistička zajednica KS štićenici Ustanove za prihvat i odgoj djece Vareš Sarajevo