Troje rezervnih igrača Real Madrida uhapšeno zbog navodnog eksplicitnog snimka na kojem je maloljetnica
(Izvor: EPA-EFE/ADAM DAVIS)

Troje rezervnih igrača Real Madrida uhapšeno zbog navodnog eksplicitnog snimka na kojem je maloljetnica

Španska policija uhapsila je trojicu neimenovanih rezervnih igrača Real Madrida zbog navodne distribucije videa eksplicitnog sadržaja na kojem se pojavljuje maloljetnica, a hapšenja su pojačala bijes oko seksizma i ponašanja muškaraca u španskom fudbalu.

Igrači, koji nisu maloljetni, pušteni su nakon sudske odluke i nakon što su im uzeti podaci na mobilnim telefonima, navodi se u saopštenju policije u četvrtak. Slučaj proizilazi iz pritužbe majke 16-godišnje djevojčice na Kanarskim ostrvima u vezi s navodnom snimkom seksualnih odnosa, saopštila je policija. Dodali su da, iako je djevojka tvrdila da su odnosi u junu bili sporazumni, snimali su je bez njenog pristanka, a ona je za to tek nedavno saznala za to. Hapšenja su uslijedila usred optužbi za seksualno zlostavljanje bivšeg šefa fudbalske federacije Luisa Rubialesa, koji je prošlog mjeseca u usta poljubio špansku pobjednicu Svjetskog prvenstva Jenni Hermoso, izazvavši val ogorčenja.

Rubiales je u nedjelju dao ostavku nakon što je sedmicama prkosio pozivima da se povuče i trebao bi se pojaviti pred sudijom u petak. On tvrdi da je poljubac bio obostran i sporazuman.

Policija je saopštila da su trojica igrača privedena u sportskom kompleksu Real Madrida u Madridu, a protiv četvrtog igrača se vodi istraga. Jedan od uhapšenih je rezervni igrač, a dvojica igraju za treći tim.

Real Madrid je objavio saopštenje u kojem se navodi samo da je policija ispitala ukupno četiri igrača omladinskog tima "u vezi sa pritužbom na navodno objavljivanje privatnog videa preko WhatsApp" sistema za razmjenu poruka. Prema pisanju lista El Confidencial, glavni subjekt istrage je igrač trećeg tima, koji je navodno snimio odnose sa 16-godišnjakom.

Sva trojica su osumnjičena da su počinili krivično djelo poznato u španskom krivičnom pravu kao "otkrivanje tajni seksualne prirode", rekao je portparol policije.

federalna.ba/The Guardian

Real Madrid hapšenja seksizam
Goražde hapšenja droga
0 06.12.2023 11:51
Kosovo hapšenja euri falsifikovanje
0 29.11.2023 10:26
krijumčarenje migranata Granična policija BiH hapšenja
0 27.11.2023 13:18
SIPA međunarodni lanac Buna hapšenja
0 27.11.2023 08:16
MUP RS hapšenja prevare Društvene mreže
0 23.11.2023 09:56