Trka Formule 1 u Kini sljedeće godine biće otkazana zbog koronavirusa
(Izvor: Getty Images)

Trka Formule 1 u Kini sljedeće godine biće otkazana zbog koronavirusa

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Kine biće otkazana sljedeće godine kao rezultat postupanja te zemlje u vezi sa zaštitom od koronavirusa, prenijeli su danas britanski mediji. Trka Formule 1 nije održana u Kini od 2019. godine zbog korona virusa, a u kalendaru za sljedeću godinu na rasporedu je 16. aprila.

Kineska politika nulte zaraze korona virusom dovela je do toga da trka ne može da se održi, prenio je BBC. Ključna tačka je to što osoblje Formule 1 ne može da dobije izuzeće od karantinskih uslova u slučaju zaraze korona virusom. Rukovodstvo Formule 1 smatra da ne može da traži od ekipa da odu na trku u Šangaju uz rizik da njihovo osoblje bude danima zadržano u zemlji u slučaju zaraze korona virusom.

Prema najnovijim pravilima u Kini, svako ko ima korona virus mora da provede pet dana u centru za izolaciju i još tri dana kod kuće. Predsjednik Formule 1 Stefano Domenicali nije još zvanično otkazao trku, ali se čini da je odluka neminovna, naveo je BBC. Rukovodstvo ne planira da traži zamjenu u kalendaru, pa će sljedeće sezone biti održane 23 trke.

federalna.ba/Beta

Kina Formula 1