Tri romske obitelji u Stocu dobile nove kuće
(Izvor: Fena/Ivan Rozić)

Tri romske obitelji u Stocu dobile nove kuće

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković potpisao je u srijedu Ugovore o korištenju tri stambena objekta s tri romske obitelji nastanjene u općini Stolac.

Riječ je o tri korisne stambene jedinice površine 80,80 m², 66,45 m², i  57,00 m², ukupne vrijednosti 250 tisuća maraka.

Općina Stolac je u svrhu rješavanja problema stambenog zbrinjavanja Roma na području općine Stolac pokrenula aktivnosti na iznalaženju financijski sredstava i lokacije za izgradnju stambenih jedinica za romske obitelji koje žive na području općine Stolac.

- Projekt 'Stambeno zbrinjavanje Roma u općini Stolac' realiziran je u suradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH te Romskim informativnim centrom Kali Sara - kazao je stolački načelnik, dodajući kako je općina Stolac osigurala infrastrukturu.

- Općina Stolac osigurala je zemljište, priključak električne energije kućama te preuzela obvezu da skrbi o kućama u smislu da one budu u punoj funkciji, a uvažavajući potrebe svih romskih obitelji za smještajem i u budućem vremenu - objasnio je načelnik Bošković.

Dodao je kako je riječ o prvoj fazi projekta te da je u drugoj fazi planirana gradnja još tri stambene jedince za romske obitelji općine Stolac.

Predsjednik Romskog informativnog centra Kali Sara Dervo Sejdić zahvalio je načelniku i svima koji su podržali projekat uime romskih obitelji koje su dobili nove kuće.

 - Posebno želim pozdraviti svoje sunarodnjake Rome općine Stolac i poželjeti im sreću i zdravlje u novim kućama zajedno s njihovim obiteljima - kazao je Sejdić.

Također im je poželio sretan predstojeći praznik Đurđevdan, rekavši kako im nije mogao biti bolji jer će ga proslaviti u svojim novim kućama.

- Sretna sam što sam dobila ovu kuću, kako zbog sebe tako i djece te se zahvaljujem načelniku i građanima Stoca što su ovako nešto učinili za nas - rekla je Romkinja Zora Sulejmanović koja ima osmoro djece.

federalna.ba/Fena

Romi Stolac stambeni objekti
Stolac Tomislavgrad zemljotres
0 06.06.2021 18:45
Romi obrazovanje
0 29.05.2021 18:46
Stolac Stolački cener Federalni radio Radio Federacije BiH
0 22.05.2021 11:10
Stolac Stolački cener
0 22.05.2021 10:20