Trener Chelsea: Moramo da donesemo teške odluke u vezi sa ekipom

Trener Chelsea: Moramo da donesemo teške odluke u vezi sa ekipom

Trener fudbalskog kluba Chelsea Mauricio Pochettino rekao je danas da mora da donese teške odluke kako bi smanjio broj nagomilanih igrača u ekipi.

Chelsea je na turneji po SAD i poveo je 29 igrača, a jutros je u Atlanti odigrao neriješeno 1:1 protiv Newcastlea, pred više od 70.000 navijača.

Chelsea je poveo u 12. minutu golom Nicolasa Jacksona, a Miguel Almiron je izjednačio u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Pochettino je rekao da želi da smanji broj igrača prije prvog meča Chelseaja u Premijer ligi 13. augusta kada će igrati protiv Liverpoola, prenio je BBC. Izjavio je i da bi nedovoljna minutaža mogla da utiče na moral mnogih igrača. 

''Teško je što nekada trojica, četvorica, petorica igrača ne mogu da uđu u igru i to je nezgodno zbog atmosfere koja se stvara. Radi se o stvaranju uravnotežene ekipe i igračima koji imaju priliku da igraju i bore se za mjesto", naveo je on.

"To je u ovom prelaznom roku za nas veliki posao i izazov, da izgradimo dobar odnos i balans. Onda, ako igrači nisu zadovoljni jer vjeruju da neće igrati, naći ćemo rješenje sa klubom i popraviti situaciju. Potrebno nam je 22, 23, 24 igrača  i to je to. Žao mi je pošto će odluka biti teška, ali moramo da izgradimo dobar i balansiran tim koji želi da se takmiči za trofeje", dodao je Pochettino.

Uprava Chelseaja je u posljednja dva prelazna roka potrošila 600 miliona funti.

federalna.ba/Beta

Chelsea