Treću festivalsku večer "inBoxa" obilježili Tarik Filipović i Marta Bereš
(Izvor: Fena/KM Korifej)

Treću festivalsku večer "inBoxa" obilježili Tarik Filipović i Marta Bereš

Tarik Filipović i Marta Bereš obilježili su treću festivalsku večer s predstavama "Ćiro" i "One girl show", čime je završen natjecateljski dio programa na Regionalnom festivalu monodrame "inBox".

Treću festivalsku večer otvorio je Tarik Filipović sa svojom monodramom "Ćiro" posvećenom Travničanu i "treneru svih trenera" Miroslavu Blaževiću.

Iako nije prvi put da s njom dolazi u travnički kraj, puno gledalište pokazalo je kako je predstava o njihovu sugrađaninu uvijek dobrodošla, priopćeno je iz Kazališta mladih Korifej.

"Da se izrazim nogometnim rječnikom, svaka je ova predstava kao utakmica. Iako je u jednu ruku igram s lakoćom, svaki put moram dati sve od sebe. Posebice zato što je ljude jako teško nasmijati kvalitetno i dobro, a ova predstava je stvorena, između ostalog, upravo radi toga", izjavio je Filipović.

Nakon "Ćire" na sceni je uslijedila monodrama "One girl show", u izvedbi Marte Bereš.

"Predstava nije bazirana samo na istinitim događajima iz mog života, nego i na mojim lažima. Ovu sam predstavu odigrala već gotovo devedeset puta tijekom čega je bilo najrazličitijih reakcija - od odlaska publike na pola do situacija u kojima se gledatelji vraćaju predstavi po deseti put", kazala je Bereš.

Osim sinoćnjih predstava, na festivalskom se programu našlo i interaktivno predavanje predsjednice žirija prof. dr. sc. Sanje Nikčević pod nazivom "Istine i laži o kanonu".

Večeras će pak uslijediti proglašenje pobjednika, ali i monodrama "Prekvalifikovana" Sanele Krsmanović koja će u revijalnom tonu i zatvoriti prvo izdanje Regionalnog festivala monodrame "inBox", navodi se u priopćenju.

federalna.ba/Fena

kultura pozorište Tarik Filipović Marta Bereš
BiH Hrvatska kultura Dan državnosti BiH
0 22.11.2021 21:50
Brčko pozorište kazalište tetar Branislav Lečić
0 21.11.2021 18:40
kultura BiH Meeting Point Suočavanje s prošlošću
0 20.11.2021 20:32
Noć teatra pozorište teatar
0 20.11.2021 19:13