Tramp iduće nedjelje u prvom obraćanju poslije odlaska s dužnosti
(Izvor: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS)

Tramp iduće nedjelje u prvom obraćanju poslije odlaska s dužnosti

Bivši američki predsjednik Donald Trump imat će prvo javno obraćanje od odlaska s funkcije na skupu konzervativaca u američkoj državi Floridi idućeg vikenda.

Portparol za Američku konzervativnu uniju potvrdio je da će Trump govoriti na godišnjem skupu te grupe na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) 28. februara.

Očekuje se da će Trump govoriti o budućnosti Republikanske stranke i da će iskoristiti obraćanje da kritikuje napore predsjednika SAD-a Josepha Bidena da izmijeni ono što je on uradio u imigracionoj politici, prema navodima osobe koja nije željela da joj se navede ime.

Konferencija će ove godine biti održana u Orlandu, u američkoj državi Floridi, i prisustvovat će veliki broj bivših zvaničnika iz Trumpove administracije i drugi koji predstavljaju njegovo krilo u Republikanskoj stranci, uključujući bivšeg državnog sekretara Mike Pompea, guvernera Floride Rona DeSantisa i guvernerke Južne Dakote Kristi Noem.

Trump ima duge veze sa konzervativnom konferencijom koja je odigrala ključnu ulogu u njegovom pojavljivanju kao politička snaga, navodi AP.

Ona se ponaša dosta povučeno od kada je napustio predsjednički položaj i došao je u Palm Beach u Floridi u januaru, ali se ponovo pojavio prošle nedjelje da obavi niz telefonskih intervjua i povodom smrti konzervatitvnog komentatora Rusha Limbaugha.

federalna.ba/Beta-AP

Donald Trump
Joe Biden Joseph Biden Donald Trump sankcije SAD Međunarodni krivični sud ICC
0 03.04.2021 18:21
Donald Trump vjenčanje govor
0 30.03.2021 13:17
Donald Trump
0 30.03.2021 09:21
Donald Trump Anthony Fauci Deborah Brix
0 30.03.2021 08:44