Traje potraga za nestalim mladićem, podvodno pretraživanje Bregave nastavlja se u nedjelju

Od jutros je nastavljena potraga za mladićem koji je, po svemu sudeći, u nedjelju navečer bio u automobilu, koji je upao u rijeku Bregavu kod Stoca. U potrazi sudjeluju timovi Federalne uprave Civilne zaštite (FUZC), DVD Stolac, Civilna policija Stolac, Civilna zaštita Stolac, dva tima Ronilačkog kluba Mostar i lokalno stanovništvo.

Kako je rekao voditelj tima za potragu Ronilačkog kluba Mostar Franjo Soče, danas je na terenu bilo prisutno šest članova ovoga kluba, od kojih su četvorica sudjelovali kao ronioci. Osim Soče, u potrazi su pod vodom sudjelovali ronilac i instruktor Branislav Stojkić te dva ronioca Goran Knezović i Andreo Glas.

- Po nekim indicijama prvo smo željeli pogledati lijevu i desnu obalu, nekih 80-ak metara niže od mjesta ulijetanja automobila u rijeku Bregavu. Primijetili smo da je danas bolja vidljivost u odnosu na utorak i srijedu kada su ronioci pretraživali ovo mjesto, ali još uvijek je visok vodostaj – rekao je Soče za Fenu.

Dodaje da Bregava nije izgubila na snazi te da su ronioci danas imali bolju vidljivost, ali da ipak nisu uspjeli pretražiti jedan manji dio.

- Desni dio je pretražen i ostao je još lijevi dio koji ćemo pretražiti vjerojatno u nedjelju kada se Bregava malo smiri. Tada ćemo pokušati pregledati mjesto oko ulaska automobila, u dužini od 60 metara, kako bi još bolje vidjeli dijelove u kojima je možda tijelo unesrećenog zapelo i još uvijek ostalo pod vodom – pojasnio je Soče.

Zbog nepovoljnih uvjeta za danas se ipak odustalo od podvodne potrage i čeka se smirivanje vodostaja.

- S voditeljem Federalne uprave Civilne zaštite dogovoreno je da se u nedjelju nastavi pretraživanje podvodnog dijela s roniocima, iako se akcija pretraživanja i dalje nastavlja – zaključio je Soče.

Inače, tijekom jučerašnje potrage za nestalom osobom odrađen je vizualni pregled korita rijeke Bregave. Uz pomoć dva raft čamca urađena je pretraga nepristupačnih lokacija u koritu rijeke te je izvršeno uklanjanje velikih naslaga oborenog drveća.

Uz pomoć građevinskog stroja (bagera) oborena stabla su izvučena na kopno s ciljem otklanjanja sumnje da se tijelo nalazi ispod oborenih stabala. U poslijepodnevnim satima timovi su radili na pregledu naslaga ispod mostova na rijeci. Visok vodostaj, brzina rijeke, te nisko raslinje uz obalu otežavaju rad na potrazi.

Podsjećamo, u noći s nedjelje na ponedjeljak policiji je prijavljen nestanak dvojice mladića, dobi 18 i 20 godina. U utorak je iz rijeke Bregave izvučen automobil i tijelo jednog od nestalih mladića, dok se za drugim i dalje traga.

federalna.ba/Fena

potraga Stolac Bregava