Tradicionalna biciklijada "Djeda Mrazova" ulicama Mostara
(Izvor: Fena)

Tradicionalna biciklijada "Djeda Mrazova" ulicama Mostara

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u saradnji s Udrugom za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" tradicionalno u Mostaru organizira biciklijadu Djeda Božićnjaka/Mrazova.

Biciklijada će se održati u nedjelju, 18. prosinca, s početkom u 12 sati, a mogu sudjelovati svi koji se obuku u Djeda Božićnjaka/Mraza, ili barem na glavu stave kapu od Djeda Mraza.

Start i završetak biciklijade bit će ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače (Rondo), a vozit će se krug po cijelom gradu. Ispred Kosače bit će upriličeno fotografiranje s Djeda Božićnjacima/Mrazevima i građana Mostara, a druženje se nastavlja u Zimskom gradu Adventu na šetnici Nikole Šubića Zrinskog (bivše Lenjinovo šetalište), uz glazbu i božićno-novogodišnje delikatese.

Kao i prethodnih godina, Djeda Božićnjaci/Mrazevi najmlađim će građanima Mostara, koji se zateknu na ulicama, dijeliti slatkiše te prigodne darove.

"Jedna od naših najljepših manifestacija nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom korona virusa, ponovo će ugledati svjetlo dana, a biciklisti će na sebe obući dobro nam poznata crvena odijela i krenuti u vožnju gradom kako bi ponovo ozarili srca onih naših najmlađih sugrađana. Ovo je već jedan tradicionalan događaj na koji se odaziva jako velik broj biciklista željnih da pronesu praznični duh ulicama Grada Mostara", izjavio je predsjednik Biciklističkoga kluba Toni Zorić.

Iz toga kluba pozvali su sve građane Mostara da se pridruže biciklijadi koja bi ove godine trebala biti najbrojnija.

"Ovim putem pozivamo sve građane Grada Mostara da izađu na ulice i pozdrave vesele Djedice i njihove kolegice Mrazice. Također, pozivamo i sve naše kolege bicikliste da se odazovu na ovaj događaj te budu promicatelji kulture življenja i veselog duha i ozračja pred božićno-novogodišnje praznike", poručili su iz BK Mostar.

Za sigurnost svih biciklista brinut će se djelatnici MUP HNŽ-a.

federalna.ba/Fena

 

 

Mostar biciklijada Djed Mraz