Toplane Sarajevo zbog nedostatka prirodnog gasa obustavile grijanje
(Izvor: Ilustracija)

Toplane Sarajevo zbog nedostatka prirodnog gasa obustavile grijanje

Obaviještavamo korisnike centralnog grijanja da je jutros došlo do obustave u isporuci prirodnog gasa,   kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, prema  KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o.  

Za prekid u isporuci prirodnim  gasom ni na koji način nisu odgovorne  KJKP “Toplane-  Sarajevo“ d.o.o. Nažalost, obustava u isporuci prirodnog gasa prema  KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. za posljedicu ima prekid  u proizvodnji i isporuci toplotne energije prema korisnicima centralnog grijanja.

Kako smo obaviješteni, do prekida u isporuci prirodnog gasa je došlo zbog pada pritiska u sistemu, te  trenutne nemogućnosti  „Energoinvest“ d.d. da  osigura potrebne količine  prirodnog gasa za  KJKP „Sarajevogas“ d.o.o.  kao našeg dobavljača.

Normalizacija u isporuci prirodnog gasa prema KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o.  se očekuje  danas do kraja dana.

U protivnom,  KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o.  će, u cilju zadovoljstva korisnika, biti primorane  pokrenuti proceduru i zatražiti saglasnost za korišenje alternativnog goriva za proizvodnju toplotne energije, kako bi funkcija zagrijavanja korisnika bila čim prije ponovno uspostavljena, saopćeno je iz KJKP "Toplane- Sarajevo".

federalna.ba

Toplane Sarajevo Sarajevogas
gas Toplane Sarajevo
0 24.01.2022 18:25
Sarajevogas Toplane Toplane Sarajevo
0 13.01.2022 09:49
Skupština KS Toplane Sarajevo Vodovod i kanalizacija Sarajevogas
0 17.11.2021 13:38