Tegeltija s IOM-om: BiH neopravdano sama nosi preveliki teret migrantske krize
(Izvor: Vijeće ministara BiH)

Tegeltija s IOM-om: BiH neopravdano sama nosi preveliki teret migrantske krize

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom osoblja Međunarodne organizacije za migracije (IOM) iz Ženeve Eugenijem Ambrosijem.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim temama u vezi sa problemom migrantske krize, a ovom prilikom šef osoblja IOM-a upoznao je predsjedavajućeg Vijeća ministara s aktivnostima koje ova međunarodna organizacija provodi s ciljem pomoći rješavanja problema smještaja migranata.

“Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka istakao da BiH neopravdano sama nosi preveliki teret migrantske krize u odnosu na veličinu i broj stanovnika, te ukazao potrebu veće koordinacije i zajedničke saradnje svih relevantnih institucija i bezbjednosnih agencija u rješavanju pitanja ilegalnih migracija”, navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Tegeltija je naglasio da je Vijeće ministara opredijeljeno da, u skladu sa svojim nadležnostima, kao i u dogovoru sa Delegacijom Evropske unije, nastavi da pruža maksimalnu podršku u iznalaženju rješenja za problem ilegalnih migracija koji, s obzirom na povećan broj incidenata i krivičnih djela, ima sve više sigurnosni karakter.

federalna.ba

Zoran Tegeltija IOM migrantska kriza
Zoran Tegeltija Nicolo Minasi Bosna i Hercegovina Italija
0 05.05.2021 17:40
Zoran Tegeltija Svjetska banka
0 04.05.2021 15:32
Zoran Tegeltija WHO zdravstveni sistem
0 04.05.2021 13:46
Zoran Tegeltija Vijeće ministara Bosne i Hercegovine Prvi maj Praznik rada
0 01.05.2021 10:54