Taylor Swift šesti put trijumfirala na dodjeli American Music Awards
(Izvor: EPA/NINA PROMMER)

Taylor Swift šesti put trijumfirala na dodjeli American Music Awards

Pop pjevačica Taylor Swift šesti je put u nedjelju proglašena umjetnicom godine. Ponovno je trijumfirala na dodjeli američkih glazbenih nagrada American Music Awards 2020., koje se dodjeljuju na temelju glasova publike.

Premda je ceremonija održana uživo u Los Angelesu, Swift je u njoj sudjelovala online te se u videoporuci zahvalila svim svojim obožavateljima.

Pjevačica je osvojila još dvije nagrade, onu za najbolju žensku pop/rock pjevačicu i za najbolji video - pjesma Cardigan s albuma 'Folklore' . 

Kanadski izvođači Justin Bieber i The Weeknd osvojili su svaki po tri nagrade.

Bieber je proglašen omiljenim muškim pop/rock umjetnikom, a još dvije nagrade je osvojio za suradnju na pjesmi s country pjevačima Dan+Shay. The Weeknd je osvojio nagradu za najboljeg soul/R&B muškog umjetnika, kao i za album "After Hours" te za pjesmu "Heartless".

Show se sastojao od niza nastupa uživo i onih unaprijed snimljenih, a održan je pred nekolicinom obožavatelja koji su održavali fizičku distancu i nosili su maske. 

"Bila je ovo jedna duga godina i sada, kad se bliži njezin kraj, vrijeme je da se ponovno prisjetimo da smo jedna zemlja i da je moramo izliječiti", rekla je voditeljica Taraji P. Henson otvarajući svečanost dodjele nagrada.

federalna.ba/Hina