Tata Macaroni dao ime sinu - HTML, rođaci Špageti i Parmezan nemaju ništa protiv
(Izvor: Arhiva)

Tata Macaroni dao ime sinu - HTML, rođaci Špageti i Parmezan nemaju ništa protiv

Objava na „Facebooku“, reklo bi se uobičajena, kojom je javnost obaviještena o rođenju još jedne bebe na Filipinima, ipak je jedinstvena, i vrlo popularna zbog nesvakidašnjeg imena djeteta.

Hyper Text Markup Language (jezik za označavanje hiperteksta), ili skraćeno HTML – dječaka pod tim imenom predstavila je svijetu njegova tetka u objavi na Facebooku.

Smatra se da je otac tek rođenog dječaka, koji je inače programer, Mac Pascual, odgovoran za odabir neobičnog imena u znak počasti svojoj profesiji. Rekao je lokalnim medijima da je u njegovoj porodici dosta neobičnih imena, objašnjavajući da je njegovo ime skraćeno od „makaroni“.

Rekao je da se jedna od njegovih sestara zove Špageti, koja ima dvoje djece, i kojima je dala imena Parmezan i Sir Pimento.

HTML je rođen zdrav, sa težinom od 2,25 kilograma u bolnici „Bulacan Medical Mission Group", sjeverno od glavnog grada Manile.

Njegova mama, Salie Rayo Pascual, rekla je da je vrlo uzbuđena što je rodila dječaka i da su rođaci zadovoljni izborom imena.

HTML-ova tetka, Sincerely Pascual, sada ima objavu koja je podijeljena oko 9.000 puta, i koja izaziva brojne komentare na društvenim mrežama.

federalna.ba/dailymail.co.uk

ime dječak HTML
dječak Bilal Subašić operacija
0 26.04.2021 15:08
Srbija dječak koronavirus Covid19 pandemija respirator virus
0 18.04.2021 16:03
ubistvo dječak SAD snimak
0 16.04.2021 12:09
policija Velika Kladuša dječak ranjavanje
0 05.04.2021 14:33