Taekwondo savez FBIH platit će troškove dženaze mladom taekwondoisti Imranu Pašaliću

Taekwondo savez FBIH platit će troškove dženaze mladom taekwondoisti Imranu Pašaliću

Predsjedavajući Predsjedništva Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine i predsjednik Taekwondo saveza FBiH Samir Šarić uputio je otvoreno pismo javnosti nakon jučerašnje tragične nesreće u kojoj je život izgubio mladi taekwondo takmičar Imran Pašalić.

Šarić navodi da ga jučer u jutarnjim satima, pred održavanje turnira u taekwondou u Posušju, dočekala tužna i tragična informacija u kojoj je u saobraćajnoj nesreći kod Novog Travnika život izgubio takmičar kluba Zenica Imran Pašalić, te da su teško povrijeđene dvije sestre koje su članice ovog kluba, kao i trener kluba.

- U bolnici u Travniku dobili informaciju da je trener kluba Ishak Skopljak u teškom stanju, te da je operisan. Nakon toga smo u Novom Travniku u hitnoj pomoći našli roditelje tragično preminulog Imrana zajedno s predsjednikom Taekwondo kluba Zenica Emirom Skopljakom, koji je ujedno i otac trenera Ishaka. Za vrijeme boravka svih nas u Travniku i Novom Travniku niko nije ni spomenuo ime muškarca koji je vozio audija, koji je po našim informacijama bio pod dejstvom alkohola - navodi Šarić u otvorenom pismu.  

Predstavnici Taekwondo saveza zatim su u zeničkoj bolnici posjetili povrijeđene djevojčice, od kojih je jedna bila na intenzivnoj njezi i pripremana za prebacivanje u Sarajevo.

U međuvremenu generalni sekretar Taekwondo saveza BiH Vedran Ćubela je otkazao sve aktivnosti saveza, jer se pored turnira u Posušju, trebala okupiti kadetska reprezentacije i održati polaganje za crne pojaseve.

Šarić navodi da će Taekwondo savez Federacije BiH snositi sve troškove dženaze našeg nastradalog Imrana Pašalića, a da su klubove organizovali da prikupe novčanu pomoć za porodicu preminulog.

- Kontaktirao sam zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Kenana Uzunovića i zastupnicu u državnom parlamentu Aidu Baručiju koji su izrazili saučešće, te izjavili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se pomogne porodici. Apelujem na sve dobre ljude da se uključe i pomognu porodici preminulog Imrana, našim teško povrijeđenim djevojčicama i našem treneru Ishaku Skopljaku koji je u teškom stanju. Također, apelujem na sve nivoe vlasti da pod hitno učine nešto u vezi sa saobraćajnim zakonom kako se životi ne bi tragično prekidali zbog neodgovornih pojedinaca - navodi se u otvorenom pismu Samira Šarića.

federalna.ba/Fena

Samir Šarić taekwondo Imran Pašalić