Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora
(Izvor: Fena/Mario Loncar)

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu u subotu je održano državno prvenstvo u olimpijskom taekwondou za kadete i juniore.

Taekwondo klub "Koryo-Tg" i "Buško Blato" iz Tomislavgrada bili su domaćini prvenstva na kojem je sudjelovalo 318 natjecatelja iz 40 klubova.

U ukupnom poretku, Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo s 73 osvojena boda postao je državni prvak u kategoriji kadeta i juniora.

Drugo mjesto zauzeli su članovi TKD Magone iz Livna s 72 boda, dok su treći bili taekwondoisti TKD Bosna Moštre iz Visokog sa 67 bodova.

Juniorke TKD kluba Novi Grad Sarajevo osvojile su prvo mjesto u ekipnom prvenstvu, dok je prvo mjesto u kategoriji juniora pripalo ekipi TKD Bosna Moštre iz Visokog.

U kategoriji kadeta prvo mjesto odnijela je ekipa TKD Magone Livno, a najbolja ekipa u konkurenciji kadetkinja je TKD Nur iz Kaknja.

Na državnom prvenstvu u taekwondou, održanom u Tomislavgradu, Bosna i Hercegovina je dobila i pojedinačne državne prvake u svim kategorijama.

U kadetima najbolji je Ahmed Šabanović, juniorima Petar Dolić, a u kadetkinjama Nedžla Mušić te juniorkama Laura Kujačić.

federalna.ba/Fena

Teakwondo
reprezentacija BiH Teakwondo Beograd Evropsko prvenstvo
0 09.05.2024 09:51
Ada Avdagić Teakwondo zlatna medalja
0 28.11.2023 08:17