Svečano otvorene Sportske igre mladih u Srebrenici

Izvođenjem zabavnog programa danas su u Srebrenici svečano otvorene 11. Plazma Sportske igre mladih.

Igre su zvanično počele paljenjem baklje Plazma, a mališani iz Srebrenice, Bratunca i Zvornika su svoja druženja nastavili takmičenjima u košarci, nogometu i utrci na 60 metara.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da je oduševljen današnjom manifestacijom i zahvalio je organizatorima što je danas poslana najljepša slika iz Srebrenice.

Videoporukama prisutnima su se obratili i Edin Džeko, Nemanja Matić, Luka Modrić, Mirsad Terzić, Marica Gajić, Tomislav Zubčić, Nihad Đedović i Toni Šunjić, a posebno iznenađenje za sve prisutne bilo je druženje sa ambasadorom igara Džananom Musom. 

- Počastvovan sam i drago mi je što sam se družio danas sa djecom i bio na otvaranju Igara u Srebrenici jer sam 2011. i ja učestvovao na Igrama i ovo danas me vratilo u djetinjstvo. Poželio sam da se i sam danas takmičim sa svom ovom djecom. Svim mladima želim da se druže, zabavljaju, stvaraju nova prijateljstva, treniraju i upravo ovakva manifestacija će im pomoći da upoznaju sve lijepe strane sporta. Ponosan sam što sam ambasador ovakvog projekta - istakao je Musa.

Regionalni izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih Tihomir Gudić poslao je poruku svim mladima da se bave sportom i druže.

U svom obraćanju, predsjednik Igara u BiH Haris Deliahmetović istakao je bitnost fair playa na terenima.

Video poruke djeci u Srebrenici su poslali i SIMovci iz Orašja, Kaknja, Jajca, Gradačca, Stoca i Doboja, a mladi ambasadori igara, Denis Agović i Milica Đokić, podijelili su sa prisutnima svoja dosadašnja iskustva te poslali poruke svim prisutnima. 

BH Telecom turneja radosti svoje putovanje nastavlja kroz BiH, s obzirom da je u 2021. planirano da Igre obiđu 45 bh. gradova, objavili su organizatori.

federalna.ba/Fena

Sportske igre mladih Srebrenica
Zakon o zabrani negiranja genocida Srebrenica negiranje genocida genocid
0 23.07.2021 19:56
Milorad Dodik Srebrenica genocid u Srebrenici
0 22.07.2021 11:53
Srebrenica Kurban-bajram
0 20.07.2021 08:59
Trnovo ratni zločinci ratni zločin Srebrenica
0 17.07.2021 13:20
Žene u crnom Staša Zajović 11.juli Srebrenica
0 14.07.2021 16:52